گفت و گوی تلفنی نخست وزیر ژاپن با پزشکیان کمیسیون امنیت ملی مجلس با برخی گزینه های وزارت امور خارجه مخالفت خواهد کرد ظریف: آماده گفتگو مطابق با برجام هستیم تاکید نیروی پدافند هوایی بر لزوم بهره گیری بیشتر از دانش‌های بومی گفت و گوی تلفنی رئیس جمهور منتخب با رئیس جمهور قزاقستان افزایش آمار شهدای غزه به ۳۹ هزار نفر بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره رزمایش امداد و نجات دریایی ۲۰۲۴ در دریای خزر تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما مراسم تحلیف رئیس جمهور با حضور قطعی ۵ رئیس‌جمهور و ۱۰ رئیس مجلس از سراسر جهان برگزار می‌شود افزایش خیره کننده کمک‌ به دموکرات‌ها بعد از اعلام انصراف بایدن رزمایش امداد و نجات و امنیت دریایی ۲۰۲۴ به پایان رسید زاکانی به تهدید استعفای دسته‌جمعی برخی از اعضای شورای شهر تهران پاسخ داد نماینده ولی‌فقیه در سپاه: هیچ زمانی جبهه استکبار مثل امروز، احساس ضعف و شکست نداشته است صدور کیفرخواست برای علی‌اکبر رائفی‌پور (یکم مرداد ۱۴۰۳) نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی: بیانات رهبری مسیر مجلس را برای رأی به وزرا روشن کرد سی‌ان‌ان می‌گوید که مشکلات مرتبط با سلامتی دلیل انصراف بایدن نبوده است رزمایش مشترک ایران و روسیه؛ شلیک های تمرینی به اهداف دریایی پیام اعتراضی یمن به شورای امنیت درباره تجاوزات اسرائیل به الحدیده دیدار محسن رضایی و مسعود پزشکیان؛ توصیه‌های رضایی به رئیس جمهور منتخب ملت خاندوزی: دریافت تنخواه از بانک مرکزی برای اولین بار صفر شد
سرخط خبرها

گفت‌وگو جنجالی اشرف غنی در آستانه یک‌سالگی فرار از کابل

  • کد خبر: ۱۲۰۷۴۳
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۵
گفت‌وگو جنجالی اشرف غنی در آستانه یک‌سالگی فرار از کابل
رئیس جمهور پیشین افغانستان در اولین مصاحبه رودرو، یک سال پس از گریختن از کابل در موضوعاتی برای اولین بار با صراحت اظهار نظر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد اشرف غنی رئیس جمهور پیشین افغانستان پس از یک سال زندگی در تبعید در این گفتگوی خود با رسانه تازه تاسیس شده «ای بی دی ان» گفته است که «براساس قانون اساسی، رئیس جمهور بودم، تا زمانی که مردم افغانستان به صورت قانونی قدرت را به فرد دیگری واگذار کنند، رئیس جمهورم. خادم مردم بودم و هیچ وقت متکی به القاب نبوده‌ام».

او در این مصاحبه با داود جنبش در حالی که پرچم سه رنگ دولت پیشین افغانستان در پشت سرش قرار دارد، تاکید می‌کند هبت‌الله آخوندزاده رهبر طالبان اقتدار ملا عمر، رهبر پیشین طالبان را «ندارد».

امرالله صالح معاون اول رئیس جمهور نیز سال گذشته، در ۱۷ آگوست در توییتی نوشته بود که «به صورت قانونی و مشروع سرپرست این مقام /کرسی (ریاست جمهوری) می‌باشم».

غنی دیدگاه انتقادی خود در مورد روند صلح که زلمی خلیلزاد، به عنوان نماینده ویژه آمریکا مدیریت کرد، مطرح کرده و آن را بنا به معیارهای بین المللی، «فاجعه» خواند.

او گفت: «به این شکل که مذاکرات مدیریت شد، از نگاه تجربه بین‌المللی [بدست آمدن] پیمان‌های صلح، فاجعه است».

او خلیلزاد را متهم کرد که «با طرح‌ها و کارهای خود همه قشر سیاسی افغانستان را تقسیم (پراکنده) کرده بود».

وی همچنین گفت: «مشکل خلیلزاد همراه با من این بود که افغان و مسلمان بودم و او (خلیلزاد) از افغانیت خود هم انکار کرده و از هویت خود هم».

غنی، در این مصاحبه، همچنین عبدالله عبدالله، رئیس وقت شورای عالی مصالحه ملی را نیز «مسئول عدم تحکیم جمهوریت» نامید.

عبدالله و خلیلزاد تاکنون در مورد اظهارات آقای غنی واکنشی نشان نداده‌اند.

در مورد روند سقوط کابل نیز اشرف غنی گفت که «نکته کلیدی این بود که آیا جمهوریت را به جبر تسلیم می‌دهیم؟»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->